Zoeken

Nexenta voorziet in NexentaStor en OpenStorage

Nexenta rekenen af met legacy storage

Elimineer risico's met NexentaStor

Het snel uitdijende digitale universum en de voortdurende explosieve groei van disk gebaseerde storage oplossingen in cloud en gevirtualiseerde omgevingen betekent dat de beperkingen van legacy opslagsystemen de komende tijd van cruciaal belang zullen zijn. Om aan deze beperkingen een einde te maken heeft Above IT dan ook NexentaStor geadopteerd, het op ZFS -Zettabyte File System- gebaseerde OpenStorage systeem van Nexenta. OpenStorage verwijst naar storage-systemen gebouwd met een open architectuur, met behulp van de industrie-standaard hardware en state-of-the-art Open Source storage software.

Above IT werkt daarbij nauw samen met haar vaste storage leverancier TTEC. Above IT is zo in staat om de kosten van storage op spectaculaire wijze terug te brengen en de betrouwbaarheid van gegevensopslag te verbeteren zodat risico's worden geëlimineerd. NexentaStor maakt daarbij gebruik van open standaarden en protocollen die zijn aanvaard in de ICT branche. Met de open architectuur kan een Nexenta storage systeem eenvoudig worden opgewaardeerd doordat het niet meer nodig is om gebruik te maken van storage leverancier gebonden hardware. Dit laatste brengt de kosten van opslag enorm omlaag.Terug naar inleiding

Open Standaardisatie garandeert naadloze aansluiting

Met name in tijden waarin ICT efficiency en bedrijfscontinuïteit cruciale factoren zijn voor het rendement van de onderneming werpt de Nexenta technologie zijn vruchten af. Open Standaardisatie, waarbij gebruik gemaakt wordt van geaccepteerde of ISO open standaarden, garandeert daarbij een naadloze aansluiting op bestaande systemen. Dit heeft uiteraard eveneens een zeer gunstige invloed op de toch al lage kosten van migratie naar NexentaStor omgevingen. De nieuwste (3.1) versie van NexentaStor ondersteunt bijvoorbeeld VMware's vStorage API ten behoeve van Array Integration.

Vooral waar virtuele omgevingen en gemanagede virtuele omgevingen als de private en public cloud een rol gaan spelen valt dus de facto niet aan NexentaStor te ontkomen met zijn standaard ondersteuning van VMware, Citrix en Microsoft Hyper-V. Flexibiliteit en standaardisatie zijn ten slotte de fundamenten van succesvolle virtuele en cloudomgevingen en Nexenta voldoet op excellente wijze aan alle mogelijke voorwaarden die aan storage in deze omgevingen kan worden gesteld. Met name de mogelijkheid om absolute data integriteit te realiseren, zoals bijvoorbeeld wordt gerealiseerd met de Metro-cluster faciliteiten van NexentaStor, zal velen aanspreken.

Terug naar inleiding

Voornaamste redenen van gebruikers om over te stappen op NexentaStor:

Nexenta Core, NexentaStor

NexentaStor heeft een duidelijke voorsprong op de concurrentie

Nexenta werd geïnitieerd in het najaar van 2005, nadat Sun Microsystems was gestart met het OpenSolaris-project. Het Nexenta Core platform is een besturingssysteem gebaseerd op onder meer OpenSolaris dat draait op standaard hardware als x86-64 gebaseerde systemen. NexentaStor is gebouwd door Nexenta Systems bovenop het Nexenta Core Platform.

NexentaStor is een volledig uitgeruste NAS / SAN-software platform met zeer uitgebreide functionaliteit die de mogelijkheden van legacy opslagsystemen ver overstijgt. NexentaStor heeft zo een duidelijke voorsprong verkregen op de concurrentie en bouwt deze positie gestaag uit. Nexenta is daarmee het superieure alternatief voor dure, verticaal geïntegreerde, gepatenteerde technologieën voor de opslag, waarmee klanten 70-80% kunnen besparen op bedrijfseigen oplossingen en die van de meeste storage leveranciers.

Gebaseerd op o.a. OpenSolaris ZFS, Debian en Ubuntu verenigt NexentaStor het beste van de Open Source wereld in een professioneel product van Enterprise klasse

NexentaStor is geoptimaliseerd voor gebruik in gevirtualiseerde server omgevingen, waaronder NAS, iSCSI en Fibre Channel toepassingen en is gebaseerd op het ZFS-bestandssysteem. Het ZFS bestandssysteem beschikt onder meer over iSCSI support, onbeperkte incrementele back-ups of 'snapshots', snapshot mirroring (replicatie), block level mirroring (CDP), geïntegreerd zoeken binnen ZFS snapshots en een aangepaste en open API.

Door de focus op ZFS, beschikt NexentaStor over grote voordelen voor de gevirtualiseerde server-farms in termen van prestaties en thin provisioning. Op alle punten voldoet NexentaStor verder aan de definities van OpenStorage.

Terug naar inleiding

NexentaStor functionaliteit in vogelvlucht

Verken de moderne Nexenta technologie

Terug naar inleiding

Extra functies

Terug naar inleiding

Nexenta plug-ins

Voeg functionaliteit toe aan het Nexenta platform met NexentaStor plug-ins

Een plug-in toepassen komt neer op het toevoegen van nieuwe functionaliteit en de plug-in wordt geïnstalleerd in een bestaande toepassing om de mogelijkheden te vergroten. NexentaStor levert optionele, op industrieel niveau ontwikkelde plug-ins. Deze kunnen worden toegevoegd zonder het herstarten van NexentaStor en zonder dat het gehele systeem een upgrade moet doorlopen.

De kracht van de NexentaStor platform wordt daardoor uitgebreid en optimaal benut door Nexenta Plug-ins. Deze plug-ins leveren in de regel vendor-specifieke functionaliteit. Plug-ins breiden bijvoorbeeld het NexentaStor platform uit ten behoeve van specifieke storage-systemen, zoals SAN. De plug-ins bieden verbeterde mogelijkheden voor beheer en administratie en zijn volledig te integreren met andere producten zoals virtualisatie suites.

De NexentaStor VM Data Center applicatie (VMDC) biedt ongekende kostenvoordelen bij het beheren van virtuele omgevingen

Een aantal plug-ins zijn gebouwd en worden ondersteund door Nexenta. De snelle stijging van de Developer Kit downloads heeft verder geresulteerd in een breed scala van OpenStorage en door de OpenStorage community ondersteunde plug-ins.

Terug naar inleiding

De beschikbare NexentaStor plug-ins:

VMDC Plug-in:

VMDC (VM Data Center) is een optionele plug-in waarmee storage voor een VM omgeving (VMware, Xen, Hyper-V) gemanaged kan worden. De NexentaStor VMDC applicatie vereenvoudigt op spectaculaire wijze het werk van sys-admin's bij het implementeren van policies in virtuele omgevingen. Ook bij het uitvoeren van allerdaagse taken als het stoppen en starten van virtuele machines en het klonen van VM's met Nexenta kan veel tijd worden bespaard.

HA (High availability) Cluster plug-in:

De HA Cluster plug-in elimineert de NexentaStor instances zelf als een single point of failure. De HA Cluster plug-in zorgt ervoor dat twee NexentaStor instances kunnen worden geconfigureerd als een active / active paar. Tegelijkertijd zorgt de plug-in, samen met een andere NexentaStor instance, voor hoge beschikbaarheid van gedeelde opslag die toegankelijk is vanaf beide appliances.

De storage die gezamenlijk wordt beheerd via de HA cluster plug-in is geconfigureerd als gedeelde opslag. U kunt op een aantal manieren RAID en replicatie policies opstellen om de data zelf af te schermen met behulp van NexentaStor. Andere nieuwe verbeteringen zijn:

Name Space Cluster plug-in:

De Name Space Cluster plug-in voegt horizontale schaalbaarheid toe aan NexentaStor. De plug-in kan ook gegevens en bijbehorende workloads tussen knooppunten migreren zonder onderbreking van het werk van de eindgebruikers, vereenvoudigt het beheer van bestanden in maximaal 256 storage servers en beheert meerdere nodes vanuit een enkele node.

Terug naar inleiding

Target Fibre Channel (FC) plug-in:

De Target Fibre Channel (FC) Plug-in biedt een reeks van mogelijkheden, waaronder een intuïtieve gebruikersinterface die helpt bij het gebruik van NexentaStor als een block-level Fibre Channel target. Target FC omvat adaptive multi-pathing zodat de prestaties opgeschaald kunnen worden met extra threads.

De plug-in beheert deze threads, met inbegrip van het sluiten van threads, indien deze niet meer nodig zijn. Het creëert logische groepen van de initiators en targets. zodat een specifieke toepassing bijvoorbeeld unieke toegang krijgt tot een bepaalde ZFS ZVOL of virtueel block device. Daardoor krijgt de applicatie storage management policies mee die uniek zijn voor dat ZVOL device, zoals replicatie en bescherming schema's.

Target FC heeft bovendien ondersteuning voor meerdere mappings van LUN's. Target FC werkt samen met NexentaStor 3 en hoger. In NexentaStor 3.0 werd Target iSCSI-functionaliteit verplaatst van de Target 2.0 Plug-in naar de NexentaStor core code.

Simple High Availability (HA )Plug-in:

De Simple High Availability mogelijkheden van NexentaStor maken het mogelijk om twee of meer NexentaStor instances op te laten treden als een eenvoudige hoge beschikbaarheidsgroep voor gerepliceerde gegevens. De gegevens kunnen worden gerepliceerd met behulp van Auto-CDP (synchrone replicatie), evenals Auto-Sync (asynchrone replicatie, opgenomen als standaard onderdeel van NexentaStor).

Een complete lijst van community plug-ins kunt u vinden in onze Downloads sectie:
nexentastor.org/projects

Terug naar inleiding

Kostenvoordelen van OpenStorage met Nexenta

NexentaStor en ZFS brengen efficiency terug in virtuele storage

Opslag systemen zijn voor moderne data centers een kostenpost zonder weerga. Een schatting uit eind 2010 spreekt van 42% van de kosten van ICT projecten. NexentaStor heeft door gebruik te maken van enterprise grade open source systemen daar definitief een einde aan weten te maken met behulp van technologie als ZFS.

Het Zettabyte File System ZFS (SUN Microsystems), dat één van de basisonderdelen vormt van NexentaStor, het leidinggevende OpenStorage systeem van Nexenta, is een 128-bits open source file system. Inherent aan de 128 bit opzet van ZFS zijn grote schaalbaarheid en concurrerende performance, praktisch ongelimiteerd aantal snapshots (264), klonen en bestandsgroottes.

NexentaStor werkt naadloos samen met bestaande NFS omgevingen

Andere kenmerkende eigenschappen van ZFS zijn deduplicatie, thin provisioning, replicatie, storage virtualisatie en compressie. ZFS ondersteunt zowel file-, block- en fiberchannel opslag.

Out of the box ondersteunt ZFS: iSCSI, nfs, smb, cifs, ftp, http, rsync en msad naast synchrone en asynchrone block-level en file replicatie. Een open management API zorgt voor probleemloze aansluiting op bestaande beheersomgeving.

Terug naar inleiding

Flexibel en schaalbaar

Een opslagsysteem gebouwd op 32 bit adressering kan verder nooit zo flexibel en schaalbaar zijn als een OpenStorage oplossing als NexentaStor dat gebouwd is op een 128 bit-onderlaag. Mede dankzij het gebruik van ZFS en de OpenStorage filosofie, heeft NexentaStor een aantal grote voordelen ten opzichte van legacy en Linux of BSD gebaseerde oplossingen. Uiteraard is NexentaStor ontworpen om volledig gebruik te maken van de allerlaatste multi-core ontwikkelingen.

Bovendien is NexentaStor bij uitstek geschikt om de kosten van storage bij virtualisatie, private en public cloud omlaag te brengen en de betrouwbaarheid van deze systemen te vergroten. Naast de pure opslag aspecten hiervan is NexentaStor namelijk ook zeer goed toegerust om in o.a. VMware, Microsoft Hyper-V en Citrix omgevingen VM's -Virtual Machine's- te beheren met de VMDC -VM Data Center- 2.0 applicatie. Met name op dit gebied kan de gebruiker rekenen op zeer grote tijdwinst.

Een grafische user interface ondersteunt op praktische wijze storage beheer voor o.a. VMware ESX en Xen servers. In die context brengt NexentaStor efficiency terug in virtualisatie. Instellen van policies, backups, cloning en virtual machine management nemen met dit systeem aanzienlijk minder tijd in beslag

Terug naar inleiding

Prijs / prestatieverhouding

Om de prestaties van NexentaStor te verbeteren, volstaat bijvoorbeeld een simpele upgrade van uw hardware en NexentaStor wordt automatisch aanpast. De hardware is altijd ''of the shelf'' en dat kan tot een factor tien schelen in kosten.

Met het eenvoudigweg toevoegen van SSD's kan bijvoorbeeld een spectaculaire verbetering van de performance worden gerealiseerd zonder dat het aantal harddisk spindels hoeft te worden vergroot. U bespaart daarmee op gebieden als investeringen, footprint, energiegebruik en koeling. Het toevoegen van SSD systemen is bij NexentaStor een transparante en eenvoudige operatie.

Door gebruik te maken van NexentaStor kiest u dus voor een geavanceerd OpenStorage bestandssysteem met superieure data-integriteit naast een compleet scala van replicatie, back-up en mirroring-mogelijkheden. Zo minimaliseert u het risico van verlies van uw gegevens en brengt u uw kosten omlaag.

OpenStorage

OpenStorage maakt deel uit van basisfilosofie Above IT

OpenStorage verwijst naar storage systemen gebouwd met een open architectuur, open standaarden rond data opslag met behulp van de industrie-standaard hardware, en state-of-the-art storage-software. In een recent onderzoek naar opslagsystemen, gaf meer dan 85% van de middelgrote en grote zakelijke gebruikers, samen met storage integrators, aan dat zij verwachten OpenStorage te gaan implementeren in hun IT-omgeving binnen de komende 18 maanden. Meer dan twee derde (70%) van de respondenten gelooft dat OpenStorage systemen gebruik de eigen storage-oplossingen te gaan vervangen. OpenStorage is dan ook een essentieel onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Above IT.

OpenStorage concreet:

Punt voor punt zal het duidelijk zijn dat dit OpenStorage concept zeer veel voordelen biedt en niet in het minst op het gebied van kosten. Belangrijker is de operationele vrijheid die de eindgebruiker hiermee verkrijgt. Hij is niet gebonden aan speciale hardware of software, noch aan specifieke leveranciers hetgeen effectief een einde maakt aan de berichte ,,vendor lock-in''. Open standaarden maken het verder mogelijk om bestaande systemen op transparante wijze te integreren zodat investeringen zo lang mogelijk behouden blijven.

Terug naar inleiding

Multi-level bescherming van gegevens met NexentaStor

End-to-end checksumming elimineert 'silent data corruption'- stille data corruptie

Dat systemen open zijn is natuurlijk om vele redenen meegenomen, maar wat voor velen werkelijk telt zijn de prestaties en beschikbare functionaliteit. Data-integriteit is een heel belangrijke functie en NexentaStor excelleert op dit gebied als geen ander systeem. NexentaStor beschermt de gegevens van uw organisatie namelijk met unieke functies en mogelijkheden, variërend van de meest granulaire en per transactie uitgevoerde integriteitscontrole van de gegevens tot en met high level back-up en recovery-mogelijkheden, naast een uitstekende 'single console' management aanpak.

Een overzichtelijk dashboard geeft in real time inzicht van systeemgebruik

Elke lees- of schrijfoperatie van NexentaStor maakt dus gebruik van de ZFS controle op data-integriteit. Om te voorkomen dat incidentele en ''silent data corruption'' optreedt biedt ZFS end-to-end checksumming en transactionele copy-on-write I/O operaties. Deze operaties elimineren de 'write-holes' en stille datacorrumpering die veelvuldig voorkomen bij vele storage systemen.

Op een hoger niveau stelt NexentaStor u in staat om uw gegevens te beschermen door middel van een scala aan back-up en replicatie mogelijkheden. Daartoe behoren vrijwel onbeperkte incrementele snapshot mogelijkheden. De meeste legacy oplossingen zijn beperkt tot 255 snapshots, die de vrijheid beperkt bij het opzetten van back-up en bescherming van regelingen voor uw gegevens.

NexentaStor biedt ook block-level mirroring via de CDP-functie. Op die manier kunt u eenvoudig synchrone mirroring instellen voor disaster-recovery en remote back-up eisen. NexentaStor is zelfs geschikt voor het aanmaken van Write-Once-Read-Many WORM volumes, een extra beveiliging om uw gegevens veilig te beheren.

Terug naar inleiding

NexentaStor oplossingen

Virtualisatie

Virtualisatie is NexentaStor op het lijf geschreven

NexentaStor is gebouwd op het revolutionaire bestandssysteem ZFS, wat betekent dat virtualisatie de kern van NexentaStor is. Deze virtualisatie maakt thin provisioning mogelijk en verbetert ook de prestaties via I/O-pooling.

Met legacy opslagsystemen kunnen enterprise storage administrator teams gemakkelijk duizenden uren per jaar spenderen aan tracking van het gebruik van de opslagruimte en het toewijzen van opslag. Dat legt elk jaar een groot beslag op schaarse ICT-budgetten.

Zoals de enorme verschuiving in de richting van virtualisatie in de server markt heeft aangetoond, hebben ICT-professionals wel wat beters te doen met hun tijd en hun budgetten. De voorkeur oplossingen zijn dan ook bij uitstek oplossingen als die van Nexenta die de onderliggende resources virtualiseren.

Met NexentaStor provisioning wordt het Storage dossier aangepakt bij de bron - in het bestandssysteem zelf. De volume management oplossingen add-on's vereist door Linux of legacy oplossingen zijn overbodig geworden met ZFS gebaseerde oplossingen.

Nexenta Storage Pooling als performance booster

Storage pooling via ZFS maakt het ook mogelijk om I/O-pooling als performance booster toe te passen. Dit betekent dat wanneer u meer schijven of systemen toevoegt aan een NexentaStor omgeving, de totale oplossing aanzienlijk versnelt. Neem vooral eens contact op met Above IT om een specifieke Use case op te stellen. U zult zien dat in een groot scala aan toepassingen NexentaStor en ZFS met kop en schouders uitsteken boven de concurrentie.

Een ander voordeel van NexentaStor als software oplossing is dat u NexentaStor zo kunt draaien binnen VMware of andere gevirtualiseerde omgevingen als Microsoft Hyper-V en Citrix. Bovendien biedt Nexenta de VM Data Center -VMDC 2.0-omgeving, een van de toonaangevende oplossingen voor het beheer van de opslag in gevirtualiseerde omgevingen.

Terug naar inleiding

Nexenta VDI oplossingen

NexentaStor biedt out-of-the-box VDI storage oplossing

Voor elke dollar besteed aan VDI implementaties wordt tussen de 3 en 7 dollar uitgegeven aan opslag. Daarmee is Enterprise Storage nu verantwoordelijk voor meer dan 40% van de totale IT-uitgaven.

Consolidatie van honderden desktops op een server, zoals gebruikelijk in VDI implementaties, kan leiden tot hoge IOPS vraag, boot storm problemen en schrikbarende afname van de performance. In niet gevirtualiseerde omgevingen wordt legacy opslag belast met een vrij sequentiële belasting en een read / write -verhouding van ongeveer 80/20. Wanneer vele desktops op de server worden gecombineerd met VDI, verschuift het patroon van een sequentiële naar random belastingen met lees / schrijf-ratio's van 50/50 of nog erger. Dat gaat ten koste van de performance en jaagt de kosten op tot ongekende hoogtes.

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar schaalvergroting van opslagcapaciteit en I/O-prestaties, maakt Nexenta's VDI maakt gebruik van ZFS, het open storage-bestandssysteem dat effectief een oplossing biedt voor de hoge kosten, slechte prestaties en een hoge complexiteit van het beheer van de traditionele VDI opslag. Daarnaast zijn VDI implementaties, zoals bij alle Nexenta oplossingen, hardware agnostisch waardoor dure vendor lock-in wordt voorkomen.

Zoals gebruikelijk bij Nexenta als de toonaangevende open storage provider leveren Nexenta's VDI-storage oplossingen een volledig ondersteunde, out-of-the-box, hardware onafhankelijke en commerciëel verantwoord software pakket dat draait op standaard x86-servers op basis van Intel en AMD virtualisatie architecturen. Nexenta overwint de beperkingen van conventionele legacy VDI storage oplossingen met:

Nexenta biedt zo een lagere TCO zonder enige vorm van vendor lock-in, waardoor de bestaande opslag resources optimaal worden benut. Bovendien zijn software functies, zoals het ongelimiteerde klonen van snapshots volledig inbegrepen bij NexentaStor Enterprise Edition zonder extra kosten. Met een gebruikersgroep die speciaal op het gebied van VDI-oplossingen snel groeiende is, kan Nexenta de kosten van opslag in VDI omgevingen met 75% terugbrengen ten opzichte van legacy storage oplossingen.

Terug naar inleiding

Nexenta Cloud oplossingen

Nexenta levert Tiered Storage over meerdere storage protocollen

Onderzoeken hebben aangetoond dat een groot percentage van cloud implementaties mislukt als gevolg van kostenoverschrijdingen, inflexibele architectuur en operationele inefficiënties. Nu cloud storage mainstream wordt zijn bedrijven terecht bezorgd over budgettaire kwesties, schaalbaarheid, efficiënte toegang tot de gegevens en herstel van die gegevens naast flexibiliteit van het systeem ten einde niet gevangen te worden in een vendor lock-in.

Bedrijven als Amazon, Facebook en Google hebben opslag geherdefinieerd tot een nieuw economisch gegeven. Service providers en zakelijke klanten die een cloud storage oplossing willen implementeren moeten kostenbesparingen in evenwicht brengen met de flexibiliteit van het product. De dienstverleners moeten in staat zijn de groei van de ICT omgeving van de klant tegemoet te komen door gebruik te maken van een cloud-infrastructuur.

Naar mate het aantal gebruikers en het aantal toepassingen groeien, moet de infrastructurele oplossing meegroeien. Flexibiliteit is nodig om op te schalen of juist de schaalgrootte te verkleinen, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf. De meeste legacy opslagsystemen zijn doorgaans zeer inflexibel en veranderingen vereisen vaak zeer drastische herstructureringen en bijkomende kosten.

Bij de beoordeling van de prestaties van een storage-oplossing worden de kosten een belangrijke factor. Met name wanneer het gaat om legacy-systemen en vendor lock-in wordt de uitvoering van cloud functies moeilijk en kostbaar. Ook moet de uiteindelijke configuratie efficiënt zijn en eenvoudig te gebruiken omdat het uitbreiden met gespecialiseerd IT-personeel economisch meestal niet haalbaar is.

Terug naar inleiding

Opslag zonder grenzen

Nexenta cloud oplossingen rond NexentaStor bieden het enige product dat een tiered storage-architectuur mogelijk maakt gebruik makend van meerdere storage access protocollen. NexentaStor is dan ook de tmeest oonaangevende hardware-onafhankelijk, open storage oplossing gebouwd op ZFS. NexentaStor draait op standaard x86-servers en biedt NAS en SAN-mogelijkheden, inclusief ondersteuning voor CIFS, NFS, iSCSI en Fibre Channel storage toegang.

De Block Level schaalbaarheid van NexentaStor is enorm

NexentaStor biedt bijna onbeperkte schaalbaarheid van toekomstige omgevingen. Met de mogelijkheid om capaciteit goedkoper uit te breiden met behulp van commodity hardware, met inbegrip van SSD's, bekleedt NexentaStor een unieke positie in de markt. Klanten die met NexentaStor hun opslag stroomlijnen verlagen daarmee de operationele complexiteit en kosten.

De hardware-agnostische eigenschappen van NexentaStor minimaliseren opslagkosten door gebruik te maken van alle beschikbare middelen in een enkele storage pool en maken het mogelijk de capaciteit en de prestaties te laten groeien met commodity hardware hetgeen tot spectaculaire kostenbesparingen kan leiden:

Conclusie:
Met Nexenta kunnen bedrijven de voordelen van de cloud versterken met geavanceerde storage en data management-technologie, prestaties en de IT-efficiency verbeteren, terwijl de administratieve kosten drastisch dalen.

Terug naar inleiding

Archiveren / Backup & Recovery

NexentaStor elimineert overbodige back-ups en downtime van een bedrijf

Archiveren / Backup & Recovery met Nexenta betekent dat u een online gegevensopslag kunt creëren die faciliteert dat bedrijfskritische informatie voor langere tijd gewaarborgd is. Daarmee worden bedrijfskosten en risico's aanzienlijk verlaagd en de productiviteit van eindgebruikers en organisatorische efficiency verhoogd.

De uitdaging

Dertig procent van de computergebruikers stelt dat ze een week per jaar besteden aan het reconstrueren van verloren gegevens. Veertig procent van de kleine-en middelgrote bedrijven maakt zelfs helemaal geen back-up van gegevens. Voor bedrijven van elke omvang is er echter een steeds grotere nadruk op het beschermen van bedrijfskritische data tegen lokale, regionale of wereldwijde kleine en grote rampen.

Tegelijkertijd maakt de sterk stijgende file-based storage behoefte het steeds moeilijker om Recovery Point Objectives (RPO) en Recovery Time objectives (RTO) met tape-gebaseerde back-up systemen waar te maken. Disk-to-disk back-up met legacy-opslagsystemen is vaak niet praktisch vanwege de hoge kosten en de snapshot beperkingen van legacy technologie.

Om concurrerend te blijven moeten bedrijven echter downtime sterk verminderen, bedrijfskritische informatie dient beschermd en essentiële gegevens moeten ten alle tijden snel beschikbaar zijn of teruggezet kunnen worden.

Terug naar inleiding

Overzicht van de oplossing

Met behulp van NexentaStor-gebaseerde disk-to-disk back-up systemen kunnen klanten eindelijk belangrijke zakelijke gegevens veilig stellen zonder vendor lock-in of de beperkingen van verouderde, legacy technologieën. Network Data Management Protocol (NDMP) integratie maakt het voor NexentaStor mogelijk om alle toonaangevende toepassingen te ondersteunen.

De schier onbeperkte mogelijkheden van NexentaStor zijn met recht grensverleggend te noemen

Het ontbreken van beperkingen op het gebied van bestandsgrootte en zaken als snapshots bij NexentaStor betekent dat al uw gegevens kunnen worden gekopieerd, gerepliceerd en met back-ups veiliggesteld. Door gebruik te maken van onbeperkte volledige of incrementele snapshot mogelijkheden kunnen Recovery Point Objectives zonder enige moeite worden gehaald.

NexentaStor's archivering en back-up omgeving biedt mirroring, RAID (software), een High Availability Plug-in en op snapshots gebaseerde replicatie. NexentaStor replicatie omvat asynchrone (Auto-Sync, Auto-Tier) en synchrone (Auto-CDP) functionaliteit, waardoor verlies van gegevens geminimaliseerd wordt. Met geïntegreerde deduplicatie kunnen gebruikers het netwerk optimaliseren in zowel fysieke als virtuele omgevingen zodat de hoeveelheid data waarvan u een back-up moet maken sterk wordt verminderd.

In het algemeen, elimineert NexentaStor overbodige back-ups en downtime van een bedrijf en zorgt NexentaStor er voor dat belangrijke informatie altijd beschermd is dan wel kan worden hersteld in seconden. Daarmee zijn corporate en governance compliance voor het bewaren van gegevens eenvoudig te realiseren zodat gebruikers informatie kunnen hergebruiken in elke business unit waarbij de hele back-up omgeving kan worden beheerd vanaf een enkele console. Deze verbeterde IT-efficiëntie resulteert in een verhoogde productiviteit van de gebruiker die gemakkelijk kan worden gehandhaafd, ook als de technologie zich verder ontwikkeld.

Terug naar inleiding

De voordelen samengevat:

Informatieverwerking is uitgegroeid tot de kerntaak van de bedrijfsvoering. Met NexentaStor worden gegevens beschikbaar gesteld en onderhoudbaar gemaakt op een betrouwbare en kosten efficiënte manier. De data capaciteit is hoger terwijl de infrastructurele en de administratieve kosten tot 70% worden verlaagd. Informatie is altijd doorzoekbaar en kan worden gedeeld door alle business units in grotere omgevingen. De gegevens worden veilig bewaard inde volledig schaalbare NexentaStor omgeving zodat bedrijven over de archivering en back-up mogelijkheden beschikken die zij nodig hebben en dat is uiteraard de kern van de zaak.

Terug naar inleiding

Disaster Recovery & Zakelijke Continuïteit

NexentaStor biedt alle kracht van enterprise-class, disk-to-disk back-up toepassingen

Rampen als het verlies van gegevens kunnen komen in vele vormen, variërend van menselijke fouten tot rampzalige omstadigheden gedreven door externe omstandigheden (branden, overstromingen, computervirussen, stroomstoringen), die voor het grootste deel onder overmacht vallen. De kernvraag is dus wat er met uw bedrijf gebeurt als er een massaal verlies van gegevens plaatsvindt.

Heldere en real-time statistieken vereenvoudigen het beheer

Oplossingen voor gegevensbescherming moeten dan ook een integraal onderdeel vormen van elk business continuity plan en zijn voor veel bedrijven verplicht onderdeel van compliance eisen. De implementatie van een disaster recovery en business continuity plan is een begin. Minder dan optimale oplossingen kunnen echter kostbaar zijn en de bron van enorme mislukkingen. Waar het typische datawarehouse om de zes tot negen maanden verdubbelt in omvang, krijgen bedrijven behoefte aan betrouwbare en nauwkeurige replicatie van zakelijke gegevens, samen met betrouwbare failover en transparant beheer als bepalende randvoorwaarden voor data recovery succes.

Terug naar inleiding

Overzicht van de oplossing

NexentaStor combineert onbeperkte en volledige of incrementele mogelijkheden voor snapshots met een onbeperkt aantal klonen. Software RAID oplossingen kunnen worden geïmplementeerd door de meeste besturingssystemen als een onderdeel van het bestandssysteem (in dit geval ZFS), en levert daarmee één enkel virtueel device.

Mirroring is de real time replicatie van logische schijf volumes op afzonderlijke fysieke harde schijven om te verzekeren dat continue beschikbaarheid gegarandeerd is en levert zo extra waarborgen via de data-replicatie. Daarnaast biedt NexentaStor clustering mogelijkheden die het een HA-cluster mogelijk maken om geografisch gescheiden nodes te verbinden. Dat resulteert in het realiseren van significant zwaardere bescherming van gegevens, samen met kostenbesparingen, in vergelijking met bestaande legacy systemen.

NexentaStor beschikt tevens over Auto-CDP (Continuous Data Protection) door middel van block-based replicatie ter optimalisatie van Recovery Point Objectives (RPO), Recovery Time Objectives (RTO) en de back-up omgeving. Auto-Sync repliceert daarbij asynchroon bestanden tussen twee verschillende NexentaStor devices.

Auto-Tier creëert een directory voor gekopieerde mappen die van en naar devices worden verzonden. Bij gesynchroniseerde data replicatie met inline deduplicatie wordt data opgeschoond vóór de overdracht waardoor er slechts één transfer plaatsvindt en wordt het totale volume van de verzonden gegevens aanzienlijk verlaagd.

NexentaStor met de Metro Cluster-functionaliteit stelt beheerders in staat om gegevens te repliceren tussen twee geografisch gescheiden nodes, waardoor een betere bescherming tegen rampen wordt gerealiseerd met behoud van bedrijfscontinuïteit.

Nexenta storage oplossingen leveren zo ongekende flexibiliteit in de ondersteunde hardware, software en applicaties, waardoor bedrijven worden gevrijwaard van de hoge kosten van vendor lock-in. Nexenta realiseert dit met:

Terug naar inleiding

Conclusie

Geen bedrijf is immuun voor ramp of downtime zodat elk bedrijf, ongeacht de grootte, eigenlijk verplicht is om een zeker niveau van disaster recovery klaar te hebben liggen om aan lopende zakelijke verplichtingen te kunnen blijven voldoen en het concurrentievermogen te behouden. NexentaStor biedt alle kracht van enterprise-class, disk-to-disk back-up toepassingen en levert de flexibiliteit en controle die wordt verwacht door zowel de ICT en de eindgebruikers. NexentaStor vereenvoudigt de taak van de ICT afdeling door uitbreiding van de voordelen van OpenStorage voor back-up en disaster recovery.

Nexenta in de pers


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!