Zoeken

RHEL, Red Hat Enterprise Linux

Red Hat, marktleider in professionele Open Source producten

Red Hat: Standaarden, samenwerking en openheid staan voorop

Opgericht in 1993 is Red Hat de leider in Enterprise Linux producten en het meest bekende open source-merk in de wereld. Red Hat voorziet wereldwijd ondernemingen en overheden van technologie en diensten met een zakelijk Open Source model als basis. Als partner van Red Hat ondersteunt Above IT de gehele productlijn van Red Hat.

De Red Hat product lijn omvat onder meer Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Enterprise Virtualization, JBoss Enterprise Middleware. Ook ontwikkelingen op het gebied van cloud computing. PaaS -Platform as a Service- in de vorm van OpenShift en de komende CloudForms vallen daar onder. Met Red Hat virtualisatie op basis van KVM -Kernel Virtual Machine- en thin client techniek kunnen met VDI -Virtual Device Interface- bestaande investeringen in oude desktop omgevingen worden veilig gesteld en toekomstbestendig worden uitgebouwd.

Rond de Red Hat technologie is in Nederland een breed scala aan partners als Above IT beschikbaar. Deze partners beschikken over een excellente ondersteuning door Red Hat naast vele management tools en diensten als advisering en 24x7 ondersteuning.

Standaardisatie, samenwerking, uitwisselbaarheid, openbaarheid van kennis en de vraag van klanten staan voorop in de visie van Red Hat. Zo is de beveiligingsomgeving van Red Hat , SELinux, samen ontwikkeld met de NSA, de National Security Agency van de Verenigde Staten.

Op het gebied van virtualisatie maakt Red Hat, deel uit van de OVA, de Open Virtualization Alliance en in dat verband is Red Hat samen met IBM, HP en INTEL één van de 'Governing Members' van deze organisatie. Above IT onderschrijft deze uitgangspunten van harte en is een van de meer dan 200 bedrijven die lid zijn van de OVA.

Terug naar inleiding

Red Hat en Open Source, de documentaireWaarom Red Hat?

 1. Red Hat betekent waar voor uw geld.
  • Red Hat technologie wordt geleverd via een abonnement. Dus u betaalt voor wat het meest belangrijk voor u is, service en software die werkt. En Red Hat maakt deze belofte elke dag waar.
 2. Transparantie is het uitgangspunt.
  • Het ontwikkelingsproces van Red Hat is open. De technologie is open. Er zijn geen geheimen, geen verrassingen, geen vendor lock-in, geen technologie lock-in.
 3. Red Hat kan u helpen meer te doen met minder.
  • De Open Source stack van Red Hat omvat besturingssystemen, middleware en applicaties. Technologie van data center tot desktop. Red Hat helpt ondernemingen zo optimaal te profiteren van de mogelijkheden en kostenbesparingen van Open Source - meer doen met de technologie die ze al hebben.
 4. Open source levert sneller betere software.
  • Red Hat's technologie is gebouwd in samenwerking met een snel groeiende wereldwijde community. Het aantal open source projecten is toegenomen van 16.000 in 2001 tot 150.000 in 2007. En als het gaat om Linux, Red Hat is de grootste donor aan deze Open Source technologie.
 5. Red Hat's ontwikkelingsmodel is anders.
  • Red Hat werkt samen met de Open Source community aan technologie die belandt in Fedora en JBoss.org community projecten. Deze technologie vindt daarna zijn weg naar Red Hat Enterprise Linux -RHEL- en JBoss Enterprise Middleware. En dat in een proces van kwaliteitsbeheersing van industrieel niveau. De laatste innovaties en technologie keert terug naar de gemeenschap.
 6. Red Hat's streven is om om kennis open beschikbaar te houden.
  • Transparantie, samenwerking. De vrije uitwisseling van kennis en ideeën. Open source is meer dan een ontwikkelingsmodel, het is wat Red Hat is.
 7. Red Hat biedt complete oplossingen.
  • Red Hat Enterprise Linux is de basis samen met JBoss Enterprise Middleware en de Red Hat virtualisatie technologie. Plus de opleiding en diensten om het allemaal te beheren.
 8. De kracht van een breed ecosysteem.
  • Red Hat werkt nauw samen met partners als SAP en vele anderen aan gecertificeerde hardware en software die u kunt vertrouwen.
 9. De mogelijkheden van een wereldwijde leverancier.
  • Red Hat heeft bijna 60 vestigingen in 28 landen. Red Hat's service is er waar en wanneer u het nodig hebt, geleverd door open source, Linux en JBoss experts.
 10. 10. Vraag het maar aan Red Hat's klanten.
  • De klanten van Red Hat hebben dit bedrijf gerangschikt als de nummer één en meest waardevolle enterprise software leverancier voor het vier jaar achter elkaar in de CIO Insight Magazine vendor value survey. Klanten omarmen graag hun eigen succes.
Terug naar inleiding

Red Hat: Veiligheid, betrouwbaarheid en controle voor het Datacenter

Red Hat: Hét platform voor mission critical computing

Elke dag worden miljoenen dollars in de handel, inkoop, en analyses gegenereerd op systemen met Red Hat Enterprise Linux, RHEL. Met ondersteuning voor alle belangrijke hardware-platform en duizenden commerciële toepassingen, is Red Hat Enterprise Linux uitgegroeid tot de wereldwijde standaard voor enterprise data centers. Above IT is als Open Source pionier partner van Red Hat in Nederland en levert en ondersteunt het gehele producten scala.

In deze tijd van massale technologische veranderingen, biedt Red Hat Enterprise Linux bedrijven de stabiliteit en de flexibiliteit die ze nodig hebben. Niet alleen om te overleven, maar ook om te bloeien en te gedijen, omdat ze de overgang naar de volgende generatie van IT-computing hebben kunnen maken.

Klanten van Red Hat zijn in deze context uiterst tevreden met het abonnement model dat Red Hat hanteert. In dat abonnement model betaalt de klant een vast bedrag per jaar en heeft hij daarbij altijd de beschikking over de allerlaatste technologie van Red Hat. Dit maakt het voor klanten mogelijk om te innoveren zonder de torenhoge migratiekosten die onlosmakelijk aan klassieke en gesloten software zin verbonden.

Voordelen van Red Hat Enterprise Linux

Een vertrouwd datacenter platform

Red Hat Enterprise Linux is de basis van een lange-termijn IT-strategie met het ondersteunen van alle toonaangevende hardware-architecturen. Red Hat combineert dit met compatibiliteit tussen releases en met inbegrip van een zeven jaar update en support lifecycle (optioneel uit te breiden tot tien jaar).

Modulaire, flexibele, robuuste architectuur en management tools bieden meer controle en schaalbaarheid en een portfolio van Add-On opties verbeteren de infrastructuur en applicatie beschikbaarheid.

Applicatie performance, schaalbaarheid en veiligheid

Nieuwe normen in multi-core en virtuele systemen vereisen een platform dat complexiteit kan kan beheren - scaling up or out- om aan zakelijke behoeften te voldoen. Red Hat Enterprise Linux heeft bewezen prestaties op systemen met meer dan honderd processor cores en terabytes aan geheugen, waardoor het geschikt is voor het grootste enterprise applicatie-implementaties. Met technologie speciaal ontwikkeld voor het monitoren, beheren en beveiligen van applicaties, is Red Hat Enterprise Linux de ideale server-guest client op de belangrijkste virtualisatie platformen.

Red Hat levert flexibiliteit en controle over IT-infrastructuren

Red Hat Enterprise Linux stelt bedrijven in staat om fysieke, virtuele en cloud computing omgevingen te implementeren binnen hun datacenters. Red Hat technologie omvat alle omgevingen, verwijdert barrières, verhoogt de efficiëntie en maakt optimaal gebruik van de vaardigheden van de medewerkers. Geïntegreerde virtualisatie maakt het mogelijk om fysieke en virtuele implementaties te laten samenwerken.

De fijnmazige controle van computer resources (als CPU, geheugen, netwerken, en I/O) stelt bedrijven in staat applicatie en server-guest service-level agreements (SLA's) af te geven die hoge prestaties garanderen. Power management functies verminderen bovendien de datacenter CO2 uitstoot en een uitstekende interoperabiliteit vereenvoudigt de integratie met Microsoft Windows Active Directory- en serveromgevingen.

Terug naar inleiding

SELinux security

Op de Open Source Business Conference 2010 in Amsterdam benadrukte Werner Knöblich, Vice President Red Hat EMEA, de succesfactoren van Red Hat EnterpriseLinux en Red Hat Enterprise Virtualization. Eén daarvan is ongetwijfeld snelle innovatie. Knöblich:"Red Hat Enterprise Linux is een erkend innovatief product met een enorme toegevoegde waarde. Dat is niet alleen de verdienste van de vele Red Hat engineers, maar komt ook voort uit het open karakter waarbij ook klanten belangrijke bijdragen kunnen leveren aan de ontwikkeling."

Eén van de meest succesvolle bijdragen kwam ongetwijfeld van de NSA, de National Security Agency van de Verenigde Staten. De NSA had grote behoefte aan een besturingssysteem dat voldeed aan hun hoge eisen op het gebied van beveiliging en benaderde Red Hat om mee samen te werken.

Het resultaat van de gezamenlijke inspanning was SELinux, het beveiligingssysteem van Red Hat Enterprise Linux, dat volledig is geïntegreerd in het besturingssysteem en de onderliggende KVM virtualisatie.Voor meer informatie:


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!